Tvangsfjernelse
“Jeg hjælper dig med at blive hørt, når du skal snakke med kommunen og sørger for, at du bliver taget med på råd.”

Hvad har du ret til?

Du har ret til din egen advokat

Alle børn og unge over 12 år har ret til deres egen advokat. Det er gratis for dig og din familie. Hvis kommunen beslutter, at du skal tvangsanbringes - har du ret til en gratis advokat. Det er dig selv, der vælger, hvem der skal være din advokat, og du kan vælge helt frit.

Du har ret til at blive hørt

Kommunen skal spørge dig om dine ønsker og behov, og du skal være med i beslutninger - også selv om du ikke ønsker at blive anbragt. Du skal høres, når kommunen skal finde ud af, hvor du skal bo, men det er i sidste ende kommunen, der bestemmer. Det er for eksempel i sådan en situation, at det kan være rart at have sin egen advokat - en der kun tager sig af dine interesser og sørger for, at du bliver behandlet ordentligt.

Det er dig, der bestemmer

Som din advokat har jeg tavshedspligt. Det betyder, at alt, hvad du fortæller mig, skal jeg holde hemmeligt. Kun hvis du giver lov til det, må jeg fortælle det til din sagsbehandler eller dine forældre.
Som din advokat skal jeg kun koncentrere mig om én ting - nemlig at kæmpe for det, som du ønsker!

Det er dig, der er chefen. Hvis du ikke synes, det går godt med den advokat, du har, kan du bare bede om en ny. Måske kan du få en person, som du er tryg ved, til at hjælpe med at finde en ny advokat.

Du er velkommen til at ringe og snakke med mig, for at se om du har lyst til at få mig som din advokat - det er lige meget, hvor i landet du bor. Ring til mig på 87 80 12 79 eller send en mail på rh@advohus.dk.